FOK! Wat een weer.. Wegtrekkende regen, later wat zon

Goeiemorgen! Het was gisteren een heerlijke dag. De zon scheen volop en met maxima die in het zuiden tot iets boven de 20 graden opliepen, was het ideaal wandel- en fietsweer. Pas aan het einde van de dag begon de bewolking toe te nemen op nadering van een storing. Deze storing hangt vanochtend nog boven het land, maar trekt dan in de loop van de ochtend naar het oosten toe weg.

De eerste neerslag viel pas in de avond en trok toen geleidelijk verder over ons land. Zeker in het westen kan het even flink gegoten hebben en daar kwam lokaal ook onweer bij voor. De komende uren regent het nog in het oosten des lands. Later vanochtend wordt het geleidelijk aan op de meeste plaatsen droog en dan breekt de zon er door. Een enkele bui blijft nog wel mogelijk.

Het is vandaag nog niet echt koel met temperaturen die tussen de 15 en 18 graden liggen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een vrij krachtige bries.

In de loop van de week wordt het steeds frisser.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 8:02
Zon onder: 18:50
Zonkracht: 2 / 1
 

Neerslagkaart (Foto: KNMI)
Duidelijk te zien op deze KNMI-kaart dat het in een groot deel van het land behoorlijk droog is. Met uitzondering van met name Noord-Holland. O.a bij mij viel ook al bijna 80 mm. En dat tegen maar 4 mm in Hoogeveen. (KNMI-kaart)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1923 Oprichting van de Katholieke Universiteit Nijmegen.
1933 De Duitse natuurkundige Albert Einstein vestigt zich in de VS op de vlucht voor het nationaalsocialisme.
1957 De dijk tussen het eiland Marken en het vasteland wordt gesloten.
1973 Een aantal OPEC-landen kondigt een olie-embargo af tegen een aantal westerse landen, wat leidt tot de oliecrisis.
2008 De Amerikaanse zanger en acteur Levi Stubbs overlijdt. Hij was vooral bekend als zanger van 'The Four Tops'.