FOK!kers sporen jeugdfoto's BN'ers op

Een groep FOK!kers op het forum is bezig om oude jeugdfoto's van bekende Nederlanders op te sporen. Inmiddels hebben ze al meer dan 200 BN'ers als kleuter, scholier of student gevonden. Benieuwd naar de foto's? Kijk dan in de volgende topics: topic 1, topic 2, topic 3.

De foto's zijn opgespoord via Schoolbank.nl, een site waar je oude schoolvrienden en klasgenoten kunt terugvinden. "Sinds je op Schoolbank niet alleen de profielen maar ook de klassenfoto's kunt doorzoeken, is het een makkie om foto's te vinden van bekende Nederlanders toen ze nog kleine en onschuldige kindertjes waren, cq. onaangepast langharig tuig", aldus initiatiefnemer dvr.

"Ik typte uit nieuwsgierigheid de naam van onze minister-president in. Prompt kwam daar het hoofd tevoorschijn van J.P. Balkenende als achttienjarige hippie. Aangemoedigd door deze vondst zette ik het op een zoeken, en al snel had ik tientallen grappige en nostalgische koppies gevonden van landgenoten die het later tot grote bekendheid zouden schoppen."

Jeugdfoto's BN'ers
Voorbeelden van inmiddels gevonden foto's.
Boven, v.l.n.r.: Jan Peter Balkenende, Paul de Leeuw, Ronald Koeman, Rita Verdonk.
Onder, v.l.n.r.: Mart Smeets, Wendy van Dijk, Charles Groenhuijsen, Irene Moors.