FC Twente compenseert andere Eredivisieclubs

FC Twente zal de andere zeventien clubs uit de Eredivisie financiële compensatie gaan bieden. De voetbalclub uit Enschede heeft hierover een akkoord bereikt met Eredivisie CV. De vergoeding is er gekomen omdat de andere clubs door het wanbeleid van Twente zowel financieel als sportief benadeeld zijn. Ook heeft het Nederlandse voetbal hier negatieve gevolgen van ondervonden. Welk bedrag zal worden betaald is niet bekend.

Onno Jacobs, interim-directeur van FC Twente, legt het akkoord uit: "FC Twente heeft uit moreel oogpunt dit (financiële) gebaar willen maken. Wij hechten aan het herstel van de goede verhoudingen met onze stakeholders, zeker ook met onze collega-clubs. Naar de supporters van andere clubs maken we ook een gebaar door hen volgend seizoen, indien wij de licentie behouden, gratis de wedstrijden in De Grolsch Veste te laten bezoeken. Wij hopen dat we hiermee een streep kunnen zetten onder een uiterst moeizame periode en dat wij vanaf nu weer gezamenlijk naar de toekomst kunnen kijken."

Twente is na dit akkoord en het akkoord om de schulden te saneren nog niet helemaal uit de problemen. De licentiecommissie van voetbalbond KNVB moet nog een oordeel vellen over de herstructureringsplannen van Twente en of er voldoende maatregelen zijn genomen om het verleden achter zich te kunnen laten en het voortbestaan van de club te kunnen waarborgen.