KNVB zet Twente in de wachtkamer

FC Twente weet nog altijd niet of het volgend seizoen over een proflicentie beschikt. De KNVB heeft meer tijd nodig om alle stukken te bestuderen.Aanvankelijk zou de licentiecommissie van de KNVB aankomende maandag een uitspraak doen inzake de licentie van FC Twente.

Maar de commissie heeft laten weten meer tijd nodig te hebben. Vorige week kwam de club zelf al tot een akkoord met alle schuldeisers, zodat De Tukkers zelf aan de deadline had voldaan, welke op 1 mei lag.

"Wij hebben dit besluit te respecteren. Dat de licentiecommissie tijd nodig heeft om de omvangrijke hoeveelheid documentatie die wij hebben aangeleverd te kunnen bestuderen en wegen, begrijpen wij", aldus Twente-directeur Onno Jacobs op de officiële clubsite.

Voor FC Twente is deze vertraging erg lastig, aangezien de plannen voor volgend seizoen nu even op de rem komen te staan. "Tegelijkertijd willen wij als club de periode van onzekerheid natuurlijk zo snel mogelijk achter ons laten. Want, pas na een hopelijk positief licentiebesluit kunnen wij ons weer voluit richten op het nieuwe seizoen, zowel sportief als commercieel."