Twente en Doyen beëindigen samenwerking

FC Twente en Doyen Sport hebben hun contractuele relatie beëindigd. Dat maakte de club dinsdag via een statement op de clubwebsite bekend.

De samenwerking tussen de partijen begon in 2013, Doyen verstrekte Twente toen een lening van vijf miljoen euro. "Door de precaire financiële situatie benaderde FC Twente Doyen om financiële steun in de vorm van een lening", valt te lezen in het statement.

"Op dat moment waren er geen andere investeerders bereid om het benodigde bedrag te verstrekken. Dankzij Doyen kon FC Twente op dat moment vooruit. FC Twente en Doyen hebben nu met elkaar afgesproken onder welke voorwaarden zijn hun overeenkomst beëindigen. Daarbij is Doyen bereid gebleken de betalingstermijn te verlengen, waardoor FC Twente meer tijd krijgt om haar financiële situatie te verbeteren."

Doyen is volgens de club een 'loyale contractpartij' geweest. De club was vrij in haar eigen besluitvorming. "Beide partijen kijken terug op een constructieve samenwerking die de betrokkenen in staat stelden passende oplossingen te vinden voor de situatie waarin de club zich op dat moment bevond. Na afbetaling hebben de partijen over en weer geen verdere verplichtingen meer."