White stunt met whitewash tegen Van Gerwen en wint Players Championship

Darter Ian White heeft Players Championship 5 op verrassende wijze op zijn naam geschreven. Diamond stuntte door in de finale van het vloertoernooi met maar liefst 6-0 te winnen van Michael van Gerwen. De nummer één van de wereld verloor daarmee zijn tweede van drie finales dit weekeinde. 

White haalde de finale door Ronnie Baxter, Steve Hine, Scott Dale, Jermaine Wattinema, Josh Payne en Robbie Green te verslaan. Van Gerwen won van Nathan Derry, Paul Nicholson, Kevin Painter, Daryl Gurney, Keegan Brown en Dave Chisnall. In de finale van Van Gerwen kansloos tegen White en ging er met 6-0 af. 

Benito van de Pas, die gisteren zijn eerste Pro Tour-titel won, verloor vandaag in de eerste ronde van Ron Meulenkamp. Wattimena en Meulenkamp haalden uiteindelijk de vierde ronde. Berry van Peer, Mike Zuydwijk en Jeffrey de Zwaan haalden de derde ronde. Voor Jelle Klaasen, Vincent Kamphuis, Christian Kist, Jan Dekker en Jeffrey de Graaf zat het er in Barnsley op na de tweede ronde.

Eind april gaat de Pro Tour verder. 30 april en 1 mei zullen 128 aan de oche verschijnen in Barnsley voor Players Championship 6 en 7. Beide toernooien hebben een prijzenpot van 75.000 Britse pond.

Uitslagen Players Championship 5 - vanaf achtste finales
Michael van Gerwen (1) 6-0 Daryl Gurney (16)
Keegan Brown (24) 6-5 Chris Dobey
Dave Chisnal (5)l 6-4 Jamie Lewis (21)
Simon Whitlock (13) 6-4 Ronny Huybrechts
Robbie Green 6-5 Peter Wright (2)
Cristo Reyes 6-4 Ron Meulenkamp
Ian White 6-4 Jermaine Wattimena
Josh Payne 6-1 Gerwyn Price (19)

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-3 Keegan Brown
Dave Chisnall 6-3 Simon Whitlock
Robbie Green 6-5 Cristo Reyes
Ian White 6-3 Josh Payne

Halve finales
Michael van Gerwen 6-1 Dave Chisnall
Ian White 6-4 Robbie Green

Finale
Ian White 6-0 Michael van Gerwen