Nieuw-Zeelandse rugbyers winnen Wellington Sevens

De Nieuw-Zeelandse rugby sevensploeg heeft het derde toernooi van het seizoen in de Sevens World Series gewonnen. Voor eigen publiek werd in Wellington in de finale afgerekend met Zuid-Afrika, dankzij een try in de slotseconden van Joe Webber.

De Blitzboks namen in de eerste helft een 14-0 voorsprong en hielden die in de tweede zeven minuten aanvankelijk vast. Rieko Ioane scoorde twee tries achter elkaar en bracht zijn team met 21-19 tot op twee punten van de Zuid-Afrikanen. In de slotfase kreeg Webber de bal aan de zijkant van het veld, waarna hij over de lijn sprintte en de try scoorde: 24-21 en de winst voor Nieuw-Zeeland.

Zuid-Afrika won in december al het toernooi in Kaapstad, terwijl Fiji het openingstoernooi in Dubai won. Na drie van de tien toernooien in de World Series gaat Zuid-Afrika aan de leiding, vlak voor Fiji. Nieuw-Zeeland staat derde, voor Argentinië en Engeland.

Geïnteresseerde lezers kunnen overigens hun vragen stellen aan de coach van Fiji, Ben Ryan. Reageer daarvoor onder dit artikel.