Stel je vragen aan de coach van de olympische rugbyfavorieten

Komende zomer zal rugby sevens in Rio de Janeiro haar debuut maken op de Olympische Spelen. Voor een land dat nog nooit een olympische medaille won zal het een uitgelezen kans worden om geschiedenis te schrijven. Het pacifische Fiji is in het sevens namelijk één van de beste, zo niet hét beste team ter wereld. Hun coach is de Engelsman Ben Ryan en hij heeft FOK!sport toegezegd de vragen van onze lezers te gaan beantwoorden!

Ryan was jarenlang coach van de Engelse sevensploeg, maar maakte in september 2013 de overstap naar Fiji. In pas zijn tweede toernooi in de World Series - het jaarlijkse topseizoen in het rugby sevens - coachte hij zijn ploeg al naar de winst, maar een jaar later ging het nog beter: in het seizoen 2014/2015 won Fiji vier toernooien in de World Series, uiteindelijk goed voor de tweede eindzege ooit en de eerste in bijna tien jaar.

In het huidige seizoen gaat de ploeg van Ryan na twee van de tien toernooien alweer aan de leiding, weliswaar gedeeld met Zuid-Afrika. In de Verenigde Arabische Emiraten werd het toernooi gewonnen, in Zuid-Afrika werd Fiji vijfde. In augustus zullen Ryan en zijn ploeg samen met Nieuw-Zeeland favoriet zijn voor olympisch goud, een mogelijk historisch moment in de internationale sportgeschiedenis. 

Voor het zover is staan er echter nog andere belangrijke zaken op het programma, zoals natuurlijk het beantwoorden van de vragen van FOK!sportlezers. Kortom: brandt los in de reacties onder dit bericht of in het topic op het FOK!forum

Ryan (met beker en zittend op een paar schouders) viert de eindzege in de World Series 2014/2015 met zijn ploeg (Foto: Getty)