De Neeling pakt historische sprinttitel

Sanneke de Neeling is Nederlands kampioen sprint geworden. De nog maar 19-jarige is de jongste ooit die deze titel pakte. Marrit Leenstra werd tweede en Margot Boer eindigde op haar laatste NK als derde.

De constantheid was de sleutel voor het succes van De Neeling, ze wist in elke race minstens vierde te worden. Ook in de laatste race eindigde ze op het podium. Ze eindigde als derde in een tijd van 1.16,55. Het werd echter nog heel spannend want Leenstra moest 0,68 seconden goedmaken op het jonge talent. Uiteindelijk haalde Leenstra het niet want ze eindigde met 1.16,05 slechts 0,50 seconden voor De Neeling. Ireen Wüst eindigde op een tweede plek op de afsluitende 1000 meter in 1.16,28. In het klassement was het Margot Boer die achter De Neeling en Leenstra eindigde. Voor Boer was dit haar tiende medaille op rij.

De tickets voor het WK sprint gaan ook naar De Neeling en Leenstra. Om het laatste ticket wordt door Margot Boer, Anice Das en Janine Smit tijdens de World Cup in Stavanger gestreden.