WK Darts: Titelverdediger Anderson opent WK zonder problemen

Het wereldkampioenschap darts van de PDC is begonnen. FOK!sport doet verslag van het toernooi. Op de openingsavond wisten onder andere titelverdediger Gary Anderson en Peter Wright zich zonder problemen zich te plaatsen voor de volgende ronde. Vrijdag is het de beurt aan Michael van Gerwen. 

Andy Boulton 2-1 Per Laursen (voorronde)
Andy Boulton had in de voorronde met veel geluk met Per Laursen. De Deen had de partij eigenlijk in handen en kwam in de beslissende derde set ook op een 2-0-voorsprong in legs. Laursen miste vervolgens vier matchdarts voor de zege en zo kon Boulton alsnog met 2-3 winnen. Later op de avond speelt hij tegen Gary Anderson. 

Jamie Lewis (31) 1-3 Daryl Gurney
Daryl Gurney kwam met zelfvertrouwen naar het WK. Hij haalde drie weken geleden voor het eerst een halve finale van een TV-toernooi op de Player Championship Finals. Met een dertiendarter en twee veertiendarters trok Gurney de eerste set met 3-0 naar zich toe.

De tweede was Lewis de betere en trok de set met 3-1 naar zich toe. De Welshman ging door en brak Gurney direct. Zo liep het naar een vijfde leg, waarin Lewis één kans kreeg. Vanaf 120 sloeg hij echter niet toe, waarna Gurney toch op 2-1 in sets kwam. Lewis was gezien, waardoor Gurney de vierde set met 3-1 naar zich toe trok.

Peter Wright (4) 3-0 Keegan Brown
Peter Wright liet geen spaan heel van Keegan Brown. De jeugdwereldkampioen van 2014 pakte slechts twee legs. Wright stond te prutsen in de derde set, maar een 131-finish vloog er wel in om de wedstrijd met 3-0, 3-0 en 3-2 naar zich toe te trekken. In de tweede ronde stuit de finalist van twee jaar geleden op Dean Winstanley of Ronny Huybrechts.

Gary Anderson (2) 3-0 Andy Boulton
Andy Boulton wist in de wedstrijd tegen titelverdediger Gary Anderson slechts twee legs te pakken. Het werd nog 2-2 in de derde set, maar met een 62-finish klaarde Anderson de klus. In de tweede ronde staat Anderson tegenover Daryl Gurney.