Beachvolleybaltoernooi Scheveningen verdwijnt

Het beachvolleybaltoernooi voor de wereldtop in Scheveningen staat volgend jaar niet meer op de kalender van de zogenoemde World Tour van wereldvolleybalbond FIVB. Het grandslamtoernooi stond gepland in juli 2016 maar de Nevobo heeft geen enkele sponsor kunnen vinden, vertelde directeur Michel Everaert dinsdagavond.

Na het succes van het wereldkampioenschap beachvolleybal afgelopen zomer in Nederland zijn alle sponsoren afgehaakt en hun bijdragen zijn essentieel voor een begroting van 1,5 miljoen euro, legde Everaert uit. "Het is niet alleen verbazingwekkend maar ook vervelend", reageerde hij.

Volgens de Nevobo kiezen bedrijven steeds minder vaak voor sportsponsoring. Transavia was de hoofdsponsor van de beachvolleybalevenementen in Nederland, maar de vliegtuigmaatschappij is afgehaakt.

Een competitieweek

De plek op de kalender in de week van juli (19 t/m 24) is door de FIVB vrijgelaten. De volleybalbond wil nog proberen om bedrijven te interesseren voor een kleiner evenement. Voor de beachvolleybaltoppers betekent de verdwijning van het toernooi in Nederland dat ze kort voor het begin van de Olympische Spelen in Rio een competitieweek missen.

Nederland kreeg dit jaar ook de organisatie van het EK beachvolleybal in 2018 toegewezen maar over de begroting van dat evenement maakt de Nevobo zich geen zorgen.

Beachvolleybaltoernooi Scheveningen verdwijnt
Beachvolleybaltoernooi Scheveningen verdwijnt (Foto: ANP)