Eerste album van nieuwe K3-meisjes is af

10.000 luchtballonnen, het eerste album van de nieuwe K3-meisjes Hanne, Marthe en Klaasje, is sinds zondag af. Dat laat Jamilee Smith, woordvoerster van Studio 100 Nederland, weten aan BuzzE.

Begin november wonnen Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn uit België en de Nederlandse Klaasje Meijer het tv-programma K3 zoekt K3. De agenda's van de nieuwe K3-meisjes zijn sindsdien tot de nok toe gevuld met fotoshoots, clipopnames en repetities voor de tournee met hun drie voorgangers en daarnaast de opnames voor hun eerste eigen K3-plaat.

Zondag dook het drietal weer de studio in. "Voor de finishing touch", zegt de woordvoerster. "Ze hebben onder andere sfeerelementen bij het nieuwe nummer Als het binnen regent ingezongen." Volgens haar waren de K3-meiden zeer goed voorbereid, gedroegen ze zich professioneel en hadden ze er duidelijk ook heel veel plezier in.

Scouts
De opnames werden nog wel even stilgelegd voor een groep fans van een scoutingclub die Hanne hadden gespot. "Ze kwamen speciaal voor haar, omdat Hanne ook verbonden is aan een scoutinggroep. Songwriter Miguel Wiels zette de nieuwe single 10.000 luchtballonnen in en die werd luidkeels meegezongen door de groep van ongeveer 40 jonge én oudere scouts."

Het album 10.000 luchtballonnen is een dubbel-cd met in totaal 24 liedjes. Op de ene cd staan twaalf grote K3-hits, zoals MaMaSé, Handjes draaien en Kuma He, maar dan ingezongen door Hanne, Marthe en Klaasje. De andere cd bevat uitsluitend nieuw werk, waarvan een deel al te horen was in de liveshows van K3 zoekt K3.

De plaat komt op vrijdag 18 december uit. Een dag eerder wordt 10.000 luchtballonnen gepresenteerd op een 'bijzondere locatie in Rotterdam', aldus de woordvoerster. Welke dat is, kan zij nog niet zeggen. Het album is nu al te bestellen via de website van Studio 100.

Eerste album van nieuwe K3-meisjes is af
Eerste album van nieuwe K3-meisjes is af (Foto: BuzzE)