WK Rugby - Roemenië sensationeel langs Canada

Roemenië heeft een sensationele overwinning geboekt op het WK rugby. De Roemenen stonden na 50 minuten nog met 0-15 achter op Canada, maar wisten de achterstand in de slotfase om te buigen naar een 17-15 zege. Het betekende in punten de grootste comeback ooit in de geschiedenis van het WK.

Canada kwam in de eerste helft op een 8-0 voorsprong na ondermeer een try van DTH Van Der Merwe, die daarmee in elke wedstrijd een try heeft gescoord. Na rust bouwden ze de voorsprong uit na 15-0 na een try van Jeff Hessler en leek de wedstrijd wel gespeeld. Roemenië kwam echter snel terug in het duel na een try van Mihai Macovei en werd verder in het zadel geholpen doordat Canada de laatste tien minuten met een speler minder moest afwerken na een gele kaart. Macovei maakte snel daarna zijn tweede try en na de gemaakte conversie stond het 15-14. Een benutte penalty-kick twee minuten voor tijd van Florin Vlaicu zorgde ervoor dat Roemenië alsnog de zege binnenhaalden.

Roemenië was al uitgeschakeld voor de volgende ronde, maar kan toch nog een mooie prijs overhouden aan dit toernooi. Als ze komend weeekend winnen van Italië worden ze derde in de poule en zijn daarmee direct geplaatst voor het WK van 2019 in Japan.