Verslaggeefster EditieNL met 'geweerparaplu' aangehouden op Amsterdam CS

Een verslaggeefster van EditieNL maakte het woensdagmiddag wel heel erg bont. Ze liep namelijk op het Centraal Station in Amsterdam met een op een geweer lijkende paraplu. De politie dacht dat het een echt geweer was en pakte de vrouw op.

Een paar uur voordat haar actie plaatsvond op het hoofdbureau van politie Amsterdam had ze een politiewoordvoerder voor de camera geïnterviewd. Tijdens dit interview werd haar duidelijk gemaakt dat het dragen van spullen die op een vuurwapen lijken, gevaarlijke situaties kan opleveren. En dat als de politie dergelijke meldingen krijgt, zij dan van een echt vuurwapen uitgaan en direct in actie komen.

De verslaggeefster besloot daarop om een paar uur later de proef op de som te nemen. Ze liep op het station een tunnel in met een paraplu in de vorm van én gelijkend op een geweer. Twee boa's spotten de verslaggeefster. Zij dachten dat de vrouw een echt geweer bij zich droeg, grepen direct in en riepen de politie op ter assistentie. De vrouw werd hierop in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau. Ze wordt gehoord in verband met het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. De "geweerparaplu" is door de politie in beslag genomen.

De aanleiding voor het item van de verslaggeefster was dat er vorige week op het Centraal Station een man werd aangehouden met eenzelfde soort paraplu.

De politie vond het verder wel een goed idee om aandacht te besteden aan dit onderwerp, maar vindt het echt te belachelijk voor woorden om opnamen te maken van iemand die met een op een geweer lijkend voorwerp in het CS loopt.

Soortgelijke uitvoering van een "geweerparaplu" (Foto: politie.nl)
Soortgelijke uitvoering van een "geweerparaplu" (Foto: politie.nl)