Van Barneveld neemt in Sydney revanche op Van Gerwen

Raymond van Barneveld heeft in Sydney revanche kunnen nemen op de nederlaag van tegen Michael van Gerwen vorige week in Perth. Barney versloeg Mighty Mike met 8-4 in de kwartfinales van de Sydney Darts Masters. 

Van Barneveld wist Van Gerwen direct te breaken, hield vervolgens zijn eigen leg en kwam op 3-0 door 108 uit te gooien. Pas de vijfde leg ging naar de Brabander. Van Barneveld bleef goed gooien en liep uit naar 7-2. Van Gerwen herstelde zich nog een beetje door een break weg te werken, maar helemaal terugkomen zat er niet meer in. Het werd 8-4. 

Er waren nog drie andere kwartfinales. Phil Taylor won zonder al te veel moeite met 8-2 van Stephen Bunting en Peter Wright versloeg James Wade met 8-6. Adrian Lewis versloeg ondanks een lager gemiddelde en checkoutpercentage met 8-7 van Gary Anderson. Lewis had een gemiddelde van 94 en Anderson 105. De checkoutpercentages waren 35% om 37%. 

Taylor en Wright spelen tegen elkaar in de halve finale, die zaterdag plaats heeft. De andere halve finale gaat tussen Van Barneveld en Lewis. De finale van het toernooi wordt ook zaterdag afgewerkt. 

Het toernooi in Sydney telt net zoals de Perth Dart Masters mee voor de World Series. Een serie internationale toernooien in Azië en Australië. Volgende week is de laatste stop in Auckland. Vervolgens is er nog een afsluitende finale met de acht beste spelers van de World Series in Glasgow.