Kort geding om wildcard WK beachvolleybal

De beachvolleyballers Jeroen van Zwieten en Eric-Jan Rothfusz spannen een kort geding aan omdat ze menen recht te hebben op een wildcard voor het WK beachvolleybal, dat vanaf vrijdag in Nederland wordt gehouden. Het WK-ticket werd zondag toegekend aan Daan Spijkers en Tim Oude Elferink. Hun tegenstanders zeggen dat de volleybalbond Nevobo in de fout is gegaan met de puntentelling.

"Er komt een kort geding", zei Van Zwieten dinsdag na een laatste poging om de Nevobo van gedachten te doen veranderen. "Wij veranderen de puntentelling niet. Iedereen mag naar de rechter stappen", reageerde een woordvoerder van de bond.

De wildcard werd toegekend aan het duo dat na drie eredivisieronden de meeste punten had. Bij de mannen was dat een ongekend spannende strijd. Van Zwieten zegt dat de volleybalbond de verkeerde formule heeft toegepast bij het zwakker bezette eerste toernooi in Arnhem. Als de in zijn ogen juiste formule was gebruikt, was hij met zijn partner Rothfusz na drie toernooien bovenaan geëindigd.

"Spijtig dat het zo loopt. Het is niet anders. We zouden uiteraard meer bescheidenheid in acht nemen als wij niet zo volstrekt evident gelijk hebben. We nemen geen genoegen met de argumenten van de bond. Het is aan de rechter te bepalen wie er gelijk heeft", aldus Van Zwieten in een verklaring.