'Mens binnen 100 jaar uitgeroeid'

Zelf maken we het waarschijnlijk niet meer mee, maar ons eventuele nageslacht wel. Binnen een eeuw is de mensheid totaal uitgeroeid. Met deze bewering komt een vooraanstaande wetenschapper.

Dit jaar is het kouder dan ooit, maar volgens David Auerbach wordt het de komende jaren in rap tempo warmer. Aan het eind van deze eeuw zal de gemiddelde temperatuur met 2,6°C zijn gestegen, zo berekent de ingenieur. Dit met alle gevolgen van dien.

Andere schattingen gaan zelfs uit van een temperatuurstijging van maar liefst 5 graden rond het jaar 2100. Dit zal niet alleen wereldwijd overstromingen veroorzaken, maar ook hongersnood, uitdroging en massale uitsterving. En zelfs als het maar 2 graden warmer wordt, zullen miljoenen het loodje leggen door overstromingen.

De temperatuurstijging wordt veroorzaakt door een massale uitstoot van broeikasgassen, veroorzaakt door onze toenemende energieconsumptie. Volgens Auerbach is het al te laat om de boel nog terug te draaien. Nog een eeuwtje dus, dan zijn we allemaal dood.