Verstappen: een eenzame race met weinig actie

Autocoureur Max Verstappen wil zijn eerste Grote Prijs van Canada snel weer vergeten. "Ik ben blij dat deze race er op zit", reageerde hij zondag op Verstappen.nl na zijn finish op de vijftiende plaats.

De Limburgse tiener begon de GP vanwege twee straffen op de voorlaatste, negentiende plaats. "Mijn start was goed en het eerste deel liep ik in op mijn voorgangers. Ik heb kunnen laten zien dat de snelheid er was. Daar ben ik blij mee."

Tijdens zijn pitstop moest hij nog eens tien seconden wachten vanwege een resterende tijdstraf en keerde hij weer achterin het deelnemersveld terug op het circuit Gilles Villeneuve. "Ik lag ver achter en het was een eenzame race met weinig actie."

Hij wist nog in de slipstream te komen bij Marcus Eicsson maar koos ervoor om niet passeren, legde de jonge coureur van Toro Rosso uit. "Op een gegeven moment waren mijn voorbanden versleten en had ik niet meer het voordeel van de grip. Ik besloot achter hem te blijven om de auto en motor te sparen en veilig te finishen."