Verstappen: kan mooi oefenen op inhalen

Max Verstappen weet dat hem zondag in Canada geen gemakkelijke wedstrijd te wachten staat. Door twee straffen moest de jongeling in zijn bolide van Toro Rosso als laatste vertrekken in Montreal. "Het wordt een goede race om mijn inhaalkunsten te oefenen", weet hij echter. Overigens hoeft hij inmiddels niet meer als laatste te vertrekken, doordat Jenson Button - die de kwalificatie niet kon rijden - toestemming heeft gekregen om vanaf de laatste startplaats aan de race te beginnen.

Verstappen eindigde in de kwalificatie als twaalfde. Omdat hij echter niet zijn volledige straf van vijftien plekken uitzit, krijgt hij nog een tijdstraf van tien seconden. Die hoopt hij nog tijdens de race van zondag in te lossen. "Een safety car is welkom, zodat ik dan naar binnen kan gaan voor mijn tijdstraf", zei de 17-jarige coureur op Verstappen.nl.

Met zijn tijd in de kwalificatie was Verstappen tevreden. "De balans was beter en de auto voelde beter aan dan in de vrije training, dus daar ben ik blij mee. Als we nog iets meer vooruitgang hadden kunnen maken, had de derde sessie er zeker ingezeten", aldus Verstappen.