Extra gridstraf voor Verstappen na motorwissel

Max Verstappen zal morgen tijdens de Grand Prix van Canada helemaal achteraan moeten starten. De Nederlander had na zijn straf uit Monaco al vijf plaatsen gridstraf. Door een extra motorwissel komen daar nog eens tien posities bij.

Verstappen gebruikte in Canada al zijn vierde motor van het seizoen door eerdere problemen dit jaar, maar Toro Rosso besloot tactisch te wisselen naar de vijfde krachtbron, waardoor een gridstraf van tien plaatsen van kracht werd. Hierdoor zal Verstappen naar alle waarschijnlijkheid achteraan moeten gaan starten.

Afhankelijk van het kwalificatieresultaat zal duidelijk worden wat zijn complete straf wordt. Als er na het uitvoeren van de gridstraf één tot vijf posities resteren zal Verstappen bij zijn eerste pitsstop vijf seconden langer in de pits moeten staan. Tussen zes en tien plaatsen is dit tien seconden. Tussen de elf en twintig plaatsen volgt een drive-through-penalty, terwijl het bij meer dan twintig posities een tien seconden stop-and-go is.

Ook bij de auto van McLaren-coureur Fernando Alonso werd een motorblok gewisseld. Omdat dit een van de vier toegewezen krachtbronnen is zal de Spanjaard geen straf ontvangen.