Geblesseerde De Goede speelt dit seizoen misschien niet meer

De kans bestaat dat hockeyster Eva de Goede dit seizoen niet meer in actie komt. De international heeft schoon genoeg van haar liesblessure, waar ze al meer dan een jaar mee tobt, en heeft besloten haar stick voorlopig niet meer aan te raken om zich volledig op haar herstel te kunnen richten.

De speelster van Amsterdam liet in januari 2014 voor het eerst een MRI-scan maken. Na het WK in Den Haag besloot ze een lange periode rust te nemen, waardoor ze aan het begin van dit seizoen enkele duels met Amsterdam moest missen. Nu is ze er wederom een tijd niet bij. "Ik kon twee dingen doen", legt ze uit. "Of een tijdje meespelen en op den duur wéér last van mijn lies krijgen, waar ik alleen maar gefrustreerd van word, of een stap terugdoen en mijn lichaam sterker maken om deze blessure in de toekomst te voorkomen."

De Goede traint momenteel iedere dag in het krachthonk. "Gelukkig heb ik geen pijn aan mijn lies, maar als ik nu het veld zou opgaan, heb ik dat binnenkort waarschijnlijk wél. Mijn lies is overbelast. Daarom train ik mijn benen en mijn buik- en rugspieren, zodat ze sterker worden en mijn lies kunnen ontzien."

Over de duur van de blessure durft De Goede niets te zeggen, al houdt ze er rekening mee dat ze dit seizoen niet meer in actie komt. Dat zou betekenen dat ze ook de Hockey World League van 20 juni tot en met 5 juli in het Belgische Brasschaat moet missen. Vorige maand zegde ze ook de trainingsstage van de Oranjevrouwen in Spanje noodgedwongen af.

"Het is moeilijk te zeggen hoelang ik niet kan spelen. Of het nu twee maanden zijn of vier maanden: daar houd ik me niet mee bezig. Ik probeer het los te laten, want ik word er niet vrolijk van. Aan de andere kant is het ook frustrerend om elke keer op het veld te staan terwijl je in je hoofd van alles wilt dat je lichaam helemaal niet kan. Dan verlies je het plezier."