Grote brand onder wooncomplex Nijmegen

De hulpdiensten zijn vrijdagochtend vroeg met groot materieel uitgerukt voor een grote brand in een snackbar in Nijmegen. Boven de zaak aan de Otto C. Huismanstraat bevinden zich meerdere woonlagen.

Er gaan berichten rond dat een deel van het gebouw op instorten staat. De brand heeft zich vrij snel verspreid naar het dak van wooncentrum De Notenhout. De brandweer is met hoogwerkers bezig de bewoners, vooral senioren, uit hun woning te redden.

Naast de brandweer zijn ook een aantal ambulances en een traumahelikopter ter plaatse.

Er is sprake van meerdere gewonden. Zo zou volgens een verslaggever van Omroep Gelderland tenminste een vrouw bewusteloos het gebouw uit zijn gehaald door de brandweer. Anderen zouden brand- en schaafwonden hebben en ademhalingsmoeilijkheden door de rook.

Update 07.14 uur:
Verslaggever Wim Hageman van Omroep Gelderland: 'De situtatie is hectisch; het vuur wordt groter en groter. Er komt dikke, zwarte rook uit het pand. Mensen staan op de balkons met lampen te zwaaien. Zonet is er iemand met een rolstoel naar buiten gedragen. Ik hoorde net dat er ruiten werden ingeslagen. Ik zie mensen druk door het gebouw lopen.'


Update 07.57 uur:
Zojuist is een deel van het dak ingestort, mogelijk liggen er bewoners onder puin. De brandweer is nog steeds naar bewoners aan het zoeken. Er zijn enkele mensen zwaargewond geraakt. Voor familieleden is een informatienummer opengezet: 088-2690000.

Update 08.21 uur:
Op dit moment 4 zwaargewonden, 6 gewonden en circa 30 lichtgewonden.