Doden bij bomaanslag sjiitische moskee Pakistan

Een bomexplosie bij een sjiitische moskee in de Pakistaanse stad Shikarpur heeft vrijdag zeker 35 levens geëist. Dat heeft de Pakistaanse politie bekendgemaakt. Onder de slachtoffers zijn zeker vier kinderen. Tientallen mensen raakten gewond.

Volgens de politie is nog niet duidelijk of de aanslag een zelfmoordaanslag was, maar het lijkt erop dat het gaat om een bomaanslag. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de soennitische militante beweging Jundallah. Lokale media melden dat een deel van het dak van de moskee is ingestort en dat er mogelijk mensen vastzitten onder het puin.

Shikarpur ligt in de provincie Sindh, ongeveer vijfhonderd kilometer ten noorden van de havenstad Karachi. Eerder bleef dit gebied aanslagen nog gespaard. Dat er nu toch een aanslag is gepleegd, doet vermoeden dat terroristen nu ook in dit deel van het land voet aan de grond hebben gekregen.

Het komt geregeld voor dat soennitische moslims sjiitische heiligdommen of gebedshuizen aanvallen, omdat ze de sjiieten zien als ketters. Jundallah heeft eerder de verantwoordelijkheid opgeëist voor een aanslag op een kerk in Peshawar in 2013. Daarbij kwamen 85 mensen om het leven.