Zachary Quinto is klaar met Heroes' Sylar

Als de superheldenserie Heroes deze zomer terugkeert op de Amerikaanse televisie, zal dat in ieder geval zonder Zachary Quinto zijn. De acteur die in de originele serie, van 2006 tot 2010, de schurk Gabriel 'Sylar' Gray speelde, heeft aangegeven daar geen interesse in te hebben.

"Ik ga niet terug," aldus Quinto tegen Buzzfeed. "Tim (Kring, showrunner van Heroes, red) benaderde me toen ze besloten het te gaan doen. We hebben een prima gesprek had. Het was zo'n betekenisvolle ervaring voor me, het is iets waar ik niet naar terug wil. Tim begreep dat heel goed. Ik vind het heel gaaf dat ze het gaan doen, dat Jack Coleman erin terugkeert. Het is mooi om daar onderdeel van te zijn. Ik vind alleen dat ik andere dingen moet doen."

Heroes was Quinto's doorbraak in Hollywood. Het leidde hem tot rollen in bijvoorbeeld Star Trek en American Horror Story. Naast Coleman heeft nog niemand van de originele Heroes-cast aangegeven terug te keren. De kans bestaat dat Kring niet teveel oude castleden wil laten terugkeren: zijn oorspronkelijke idee voor de serie was een steeds wisselende cast, een idee waar hij vanaf week toen de serie, met de eerste set personages, een grote populariteit genoot. De tweede verhaallijn in de serie, die nieuwe personages introduceerde maar ook de eerdere personages in het verhaal hield, werd vervolgens met minder enthousiasme ontvangen.

Een exacte premièredatum voor Heroes Reborn is nog niet bekend; naast Zachary Levi en Jack Coleman zijn er nog geen castleden aangekondigd. Wel is het schrijversteam al druk bezig het verhaal uit te werken.