VS: moord op 'beauty queen' (6) lijkt opgelost

MisdaadEén van Amerika's meest geruchtmakende moordzaken lijkt opgelost. Het betreft de moord op de 6-jarige 'beauty queen' JonBenét Ramsey, in 1996. Het meisje, bekend omdat ze vele schoonheidswedstrijden won, werd op tweede kerstdag in 1996 dood gevonden in de kelder van haar huis. De zaak werd nooit opgelost maar de theorieën over de daders waren niet van de lucht. Velen dachten zelfs dat haar vader of moeder haar vermoord zou hebben.

Naar nu blijkt is dat laatste niet waar. In Thailand is namelijk een 41-jarige leraar aangehouden. Indertijd woonde de Amerikaan in de buurt van het meisje in Atlanta waar hij werkzaam was als lagere schoolleraar. Volgens de Thaise politie heeft de man, John Mark Karr, gezegd dat hij verliefd was op het meisje, haar heeft ontvoerd en haar per ongeluk heeft gedood. ''Ik hield van JonBenét'', zei Karr tegen journalisten. Vermoedelijk wordt hij snel uitgeleverd naar de Verenigde Staten.

De vader van JonBenét zegt blij te zijn met de arrestatie. Voor de moeder van het meisje komt die echter te laat; zij overleed in juni aan kanker. Volgens haar advocaat wist zij echter wel dat er een arrestatie op komst was.



De 6-jarige 'beauty queen'

Met dank aan Evik voor de submit.