Werkzaamheden rond Utrecht Centraal op schema

De werkzaamheden aan het spoor op Utrecht Centraal verlopen tot nu toe volgens de planning. Zoals het er nu naar uitziet hebben reizigers maandag geen last meer van de werkzaamheden, laat een woordvoerder van ProRail vrijdag weten.

Aan de noordkant van Utrecht Centraal wordt in negen dagen tijd ruim twee kilometer spoor vernieuwd. Bovenleidingen, seinen, dwarsliggers en sporen worden eerst weggehaald en vervolgens opnieuw opgebouwd.

Door de werkzaamheden moeten treinreizigers nog enkele dagen rekening houden met een langere reistijd. Op sommige trajecten rijden minder treinen en soms moeten reizigers een extra overstap maken.

De werkzaamheden maken deel uit van een complete vernieuwing van station Utrecht Centraal. In het najaar volgen nog zes weekenden waarin aan het spoor gewerkt wordt.

In 2016 moet alles klaar zijn. Dan is er meer ruimte voor meer treinen van en naar Utrecht. De extra capaciteit is nodig omdat er over vijftien jaar naar verwachting 360.000 mensen per dag over Utrecht reizen. Nu zijn dat er 285.000.