Lang voortvluchtige Marokkaan hoort straf

De rechtbank in Utrecht doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 25-jarige Karim el M. Deze lang voortvluchtige verdachte pleegde volgens het Openbaar Ministerie twee jaar geleden een wildwestoverval op de Rabobank in Driebergen. Tegen El M. is negen jaar gevangenisstraf geëist. Een medeverdachte kreeg eerder al negen jaar.

De twee overvallers probeerden een vluchtauto te kapen en schoten op de politie. De medeverdachte van El M. werd kort na de overval opgepakt nadat de foto's van de mannen waren verspreid.

El M. zelf bleef spoorloos. Hij stond een jaar op de nationale opsporingslijst, de lijst van meest gezochte criminelen van Nederland. Volgens justitie maakt hij deel uit van een bende die twee jaar geleden zeker vier overvallen pleegde op geldtransporten.

Na een jaar werd El M. in Amsterdam opgepakt. Hij ontkent dat hij iets te maken heeft met de overval in Driebergen. Hij houdt vol dat hij in die periode in Marokko was. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers betoogde dat er voldoende bewijzen zijn dat El M. ook echt in Marokko was. De officier van justitie noemde dit op de zitting een flauwekulverhaal.