Doodsbedreigingen groep 8 via Instagram

Groep 8b van de Vlissingse school De Wissel heeft vorige week "doodsbedreigingen en schokkende foto's" ontvangen via het sociale netwerk Instagram. Dat meldde de politie dinsdagavond. Zeker 20 leerlingen kregen de berichten, waarin ook concrete namen van achtstegroepers werden genoemd.

Op Instagram worden voornamelijk afbeeldingen gepost, maar er kunnen ook teksten worden verstuurd. De dreigingen werden vrijdag bekend in de klas, waarna de school dit weekend besloot aangifte te doen. Het deurbeleid van De Wissel is inmiddels aangepast. "Voorlopig blijft er 's ochtends maaréén hek en alleen de voordeur open en ook die wordt op een gegeven moment afgesloten", liet een politiewoordvoerder weten.

Politie en justitie beschouwen dit als een "serieuze zaak", stelt de zegsman. "Het zou uiteraard altijd een misplaatste grap van een leeftijdsgenoot kunnen zijn, maar dat weet je natuurlijk pas achteraf. Het lijkt er nu toch op dat iemand echt heel erg boos is op deze klas."

Meer dan 200 ouders van leerlingen van de hele school, uit beide schoollocaties, zijn dinsdagavond bijgepraat in een nabijgelegen kerk. Ook burgemeester Letty Demmers, het Openbaar Ministerie, Slachtofferhulp en de GGD woonden de avond bij. Hoewel de dreiging met name specifiek aan het adres van groep 8b was gericht, wilde De Wissel "omwille van de identiteit en eenheid van de school" toch alle ouders informeren, aldus de politie.