Moslims hervatten protest Miss World

Indonesische conservatieve moslims hebben zondag in Jakarta en twee andere steden hun protest tegen de Miss World-verkiezing op Bali hervat. Enkele honderden mensen hielden zaterdagavond een demonstratie in het centrum van Jakarta. Ze zwaaiden met spandoeken met daarop de teksten 'Verwerp Miss World' en 'Miss World loop naar de hel'. Ook in de Javaanse steden Jember en Banyuwangi werden betogingen gehouden.

De missverkiezingen gingen afgelopen zondag na dagen van protest van start op Bali. De finaleronde zou aanvankelijk op 28 september worden gehouden in Sentul, aan de rand van Jakarta, maar de verkiezingen werden naar aanleiding van de protesten in hun geheel naar Bali verplaatst. Bali is de enige overwegend hindoeïstische provincie in Indonesië, het grootste moslimland ter wereld.

Conservatieve moslims riepen op tot protest tegen de missverkiezing omdat het tonen van de naakte huid, zoals gebeurt bij dergelijke verkiezingen, volgens de invloedrijke Indonesische Ulemaraad, een groep van hoge geestelijken, in strijd is met de islamitische leer.