'Kip naar negerin gooien is leuk'

Kip naar een negroïde zangeres gooien is leuk. Dat blijkt uit een vandaag gehouden kleinschalig onderzoek onder bezoekers van de Frontpage van FOK.nl. Een volle 100% van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan dat kip naar een negerin gooien hun goedkeuring kan genieten.

Het resultaat is opmerkelijk te noemen, aangezien racisme doorgaans nog altijd een heikel punt is. Veel Frontpage-bezoekers verklaren desgevraagd sterk antiracistisch te zijn, terwijl zelfverklaarde racisten het veelal zwaar te verduren hebben wanneer zij voor hun opvattingen uitkomen.

Bij het onderzoek werd een zogenoemde FiPo (een doelbewust als eerst geplaatste reactie onder een nieuwsbericht) beoordeeld door FrontPage-bezoekers. Daarbij konden ze hun goed- of afkeuring uitspreken door op een een plus of een min te klikken. Na ruim twee uur waren er 24 positieve stemmen geregistreerd en nul negatieve.

Racisme is in de wereldgeschiedenis altijd minstens sluimerend aanwezig geweest. Vaak wordt het in het dagelijks leven vrijwel unaniem veroordeeld, terwijl het onbewust bij velen wel degelijk een rol speelt in hun gedrag, uitspraken, of in dit geval, gevoel voor humor.

Update, 20.41 uur
Het is bij nader inzien iets minder leuk om kip naar een negroïde zangeres te gooien. Tweeëneenhalf uur na het verschijnen van dit artikel was er 57 keer extra gestemd; er blijkt nu dat nog maar 89 procent van de respondenten het aldus werpen van kip te pruimen vindt. Op speciaal verzoek van een lezer legde de redactie overigens ook nog de vraag voor of het lollig is om kip te gooien naar een Chinese zangeres of naar een westerse blanke. Beide ideeën vielen bij niet meer dan een schamele 38 procent van een zestiental respondenten in goede aarde.