Dode bij protesten Turkije

Bij de anti-regeringsprotesten in Turkije is in de nacht van maandag op dinsdag een 22-jarige man om het leven gekomen. Dat hebben Turkse media gemeld. De man, Abdullah Cömert, werd in Antakya, in het zuiden van Turkije, in het hoofd geschoten. Na de schietpartij werd Cömert zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij korte tijd later overleed.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. Activisten zeiden echter dat Cömert in zijn hoofd is geschoten door een agent. Cömert was lid van de jongerenafdeling van de Republikeinse Volkspartij (CHP).

Het is al de vijfde dag op rij dat het onrustig is in Turkije. Aanvankelijk waren de demonstraties gericht tegen plannen voor een winkelcentrum en een moskee op een van de weinige groene plekken in het stadshart van Istanbul, maar na hard ingrijpen van de politie keerden de demonstranten zich massaal tegen de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Hij zou steeds eigenmachtiger optreden. De protesten zijn ook overgeslagen naar andere Turkse steden.

Submitter:  Bron: Novum