Nieuw koningspaar legt krans

Nederland • 04-05-2013 @ 20:16 •   dm MarcusViridis
print 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdagavond tijdens de Nationale Dodenherdenking bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam een krans gelegd. De Dam stond zoals gebruikelijk vol met toegestroomd publiek.

Na de kranslegging was het vanaf klokslag 20.00 uur twee minuten stil. Tijdens de twee minuten stilte bleef het rustig op de Dam. In Amsterdam begon de Nationale Dodenherdenking overigens al om 18.50 uur met een herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk. Naast leden van de koninklijke familie werd de herdenking onder meer bijgewoond door nabestaanden van oorlogsslachtoffers en vertegenwoordigers van de Eerste en Tweede Kamer.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima leggen een krans
Het koningspaar legt een krans (Foto: Bram Muller / FOK!)


Bron: Novum


5683 views / 25 reacties
Reacties op dit bericht
25  van 25 reacties op deze pagina. (7 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1
userIcon
Netjes dat FOK! ook op zwart ging...
userIcon
Goeie ceremonie. Geen ongelukken, goed gedicht. Van Uhm vond ik erg sterk.
userIcon
quote:
Op zaterdag 4 mei 2013 @ 20:18 schreef LekkerSimpel het volgende:
Netjes dat FOK! ook op zwart ging...
Dat fok op zwart was wist ik niet.
Beter is helemaal niet weten dat Fok op zwart was, dat betekend dat je met respect even weg was van I-net.
userIcon
Een Dam vol zwijgende Hollanders. Alleen daarom is het al iets bijzonders.


Maxima leek erg aangedaan, al had ze zich hersteld toen de kinderen langs liepen. Zou ze een bijzonder oorlogsslachtoffer herdacht hebben?
userIcon
In mijn eigen woonplaats eerst de stille tocht langs de oorlogsgraven gelopen, die daarna naar het monument voerde. Elk jaar toch weer indrukwekkend. Zeker als je op één van de graven ziet: "Age 18 years" en je eigen zoon nu even oud is...
userIcon
quote:
Op zaterdag 4 mei 2013 @ 20:53 schreef jdd het volgende:
Heb lekker WEC lopen toejuichen
Goed zo jongen, je bent een held.
userIcon
quote:
Op zaterdag 4 mei 2013 @ 20:18 schreef LekkerSimpel het volgende:
Netjes dat FOK! ook op zwart ging...
Want jij zit altijd luid lallend te Fok!'en ?

[ Bericht gewijzigd door SickPuppiesNeedLove2 op zaterdag 4 mei 2013 @ 21:47 ]
userIcon
quote:
Op zaterdag 4 mei 2013 @ 21:37 schreef SickPuppiesNeedLove2 het volgende:
[..]
Want jij altijd luid lallend te Fok!'en ?
Ik neurie nog steeds de hele dag het koningslied, maar om 8 uur heb ik me ook netjes 2 minuten stil gehouden.
userIcon
quote:
Op zaterdag 4 mei 2013 @ 20:50 schreef trabant het volgende:
Maxima leek erg aangedaan, al had ze zich hersteld toen de kinderen langs liepen. Zou ze een bijzonder oorlogsslachtoffer herdacht hebben?
Misschien dacht ze aan al die verdwenen landgenoten die onder het regime Videla de zee zijn ingeflikkert en waarvan pappa niets wist.
De geschiedenis herhaald zich constant ook de Duitsers haben es nicht gewusst, iets wat we nooit mogen vergeten hier niet en daar ook niet.
userIcon
quote:
Op zaterdag 4 mei 2013 @ 21:37 schreef SickPuppiesNeedLove2 het volgende:
[..]
Want jij zit altijd luid lallend te Fok!'en ?
Je moest eens weten...
Ben vanavond naar de plaatselijke dodenherdenking geweest. Kleinschalig, maar niet minder indrukwekkend.
Zeker als dan de plaatselijk gevallenen worden herdacht en de gevallen Polen, Engelsen en Canadezen.
userIcon
quote:
Op zaterdag 4 mei 2013 @ 20:50 schreef trabant het volgende:
Een Dam vol zwijgende Hollanders. Alleen daarom is het al iets bijzonders.
Idd, stadslui die een keer normaal kunnen gedragen.
Maxima zag er appetijtelijk uit
userIcon
quote:
Op zondag 5 mei 2013 @ 03:56 schreef CheshireMoon het volgende:
Eigenlijk is dodenherdenking sowieso al hypocriet, je mag alleen maar herdenken wie de AFA je met een hoop gedreig vertelt te herdenken en gemeentes huppelen er uit doodsangst maar achter aan. Is dit principe nou niet precies de reden waarom Europa in '44 door een geallieerde invasie bevrijdt moest worden? Hoe respectloos kun je zijn.
Ach, dat men dat vergeet en mensen verbiedt te herdenken wat ze willen is van alle tijden. Heck, al in 1951 - slechts een paar jaar na de oorlog ! - vond men al dat je leden van het communistisch verzet niet mocht herdenken. Want dat paste niet in het "communisten zijn slecht" plaatje van de koude oorlog. Om herdenking van verzetsheldin Hannie Schaft in Bloemendaal te voorkomen werd toen zelfs het leger ingezet; compleet met pantservoertuigen...

Dus an sich valt FOK! op zwart reuze mee
userIcon
quote:
Op zondag 5 mei 2013 @ 11:27 schreef hendrik64 het volgende:
[..]


Ik heb inderdaad vandaag mijn Nederlandse en Duitse familieleden herdacht. Nederlandse familie leden, die vanwege volgens de bezetter "illegale" praktijken werden opgepakt en later in Hamburg in gevangenschap zijn omgekomen en Duits familieleden, die bij het bombardement in Emmerich zijn omgekomen. Geheel onschuldig. Verder vind ik er niets mis met het herdenken van dienstplichtige soldaten, die net zo min als vele anderen in Duitsland, achter het wrede nazi-regime stonden.

Maar in de ogen van ons ex-redactielid Archie heb ik "Duitse helden" herdacht. Het liefst had hij daar waarschijnlijk Himmler, Goering Goebbels en Hitler zelf achter gezet, mar op de één of andere wijze ging hem dat iets te ver.
Heinrich, de ReserveDuitser, genetetisch en al. Dat verklaart misschien waarom Hendrik zo obsessief zijn 'gelijk' meent te moeten komen halen hier! Donnerwetter!

Gisteren waren het zelfs een paar wehrmacht soldaten, familie van je, waar jij het elk jaar zo mee van doen hebt. Arme mannen moesten Nederlanders doodschieten, joden op transport zetten, echt zó zielig voor die arme soldaten die ook maar bevelen volgden. Ze werden gedwongen mensen te kelen, kinderen op wagons te schoppen, het was zó rot voor die arme duitsers!

Volgens DSMIV ben je met dit gedrag een aardige kostenpost voor de lokale GGZ.

Arme Heinrich, ik hoop dat vandaag niet te hard voor je is als wij vieren hoe je familie teruggeschopt is over het buurhekje. Ja, dat was vast heel gemeen van de Nederlanders. dat wij niet konden begrijpen dat jouw familie ook maar gedaan heeft wat ze graag mochten doen.
userIcon
quote:
Op zondag 5 mei 2013 @ 13:42 schreef hendrik64 het volgende:
[..]

Je liegt de hele boel weer eens bij elkaar. Wijs mij even de post, waar ik heb gezegd, dat wehrmachtsoldaten familie van elkaar waren?
Deze keer zal ik op zoek gaan voor je, naar je eigen woorden. Vorig jaar vertelde jij tegen mij op de FP dat je duits bloed hebt en duitse soldaten herdenkt op 4 mei.

Even kijken hoe ik het archief in kom. Niet hard wegrennen nu, ok?


EDIT: Het is even werken, maar hier een eerste flard van jouw hand:

Heinrich: "En waarom zijn dienstplichtige militairen, die verplicht waren in de Wehrmacht te dienen, geen slachtoffer? Het is niet, dat ze stonden te springen om in Nederland te mogen vechten"

op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. In Nederland. Als jij je warme gevoelens voor de wehrmacht nou gewoon opspaart tot de datum dat de Duitsers hun gevallen strijdmakkers eren? 4 mei is niet het feestje van de wehrmacht.

Maar het verhaal over hoe je vader's broer duitse familie had komt zo gauw niet boven. Maar je had een (duitse wehrmacht) oom die in Rotterdam gesneuveld is meende ik? Waar jij in respect bij stil wil staan op 4 mei? (die zoek ik nog)

Iig heb jij je eigen herdennkingsrecept op 4 mei, waar Nederlanders de wreedheden en het sadisme van de duitsers herdenken pink jij een traantje weg voor de arme duitsers die ook maar van niets wisten en braaf schoten waneer dat hen opgedragen werd.

Gewoon een facepalm Hendrik, die gasten waren gevaarlijk stom bezig.

En niet traantjes willen laten rollen omdat je wehrmachtkameraden zo zielig waren, je rug verekken tijdens trainwagonnetjes inladen met vervelend spartelende Zionisten enzo. Steeds weer je duim bezeren als je geweer niet goed functioneerde tijdens het verzetsmensen omleggen.. Vreselijke tijden voor je familie.

[meer]

Ik geloof dat het hier stond:

http://frontpage.fok.nl/nieuws/540910/1/1/100/herdenken-duitsers-mag-niet-van-rechter.html

Zoeken op FOK! is niet echt fijn, twee browsers chrashen hier als je een jaar teruggaat. En dat bericht is verwijderd, waarschijnlijk wist je dat al, want daar had je verteld over je Duitse familie van je vaders kant, over duitsers in het verzet -maar natuurlijk- en over die arme soldaat die Nederlanders naar het leven moest staan in de buurt van rotterdam dacht ik, en daar gesneuveld was.

Je kun het allemaal trots en opgelucht ontkennen, want het bericht is verwijderd, maar alleen jij en ik weten dat het waar is, voor mij voldoende.

Heinrich.

[ Bericht gewijzigd door ArchEnemy op zondag 5 mei 2013 @ 15:15 ]
userIcon
Ah, even verderop zeg je dit: (ookal zocht ik niet die uitspraak)

"hendrik6403-05-2013 @ 07:57

quote:
Op vrijdag 3 mei 2013 @ 01:01 schreef the-eye het volgende:
Als we met de dodenherdenking Duitsers gaan herdenken kunnen we net zo goed stoppen met de bevrijdingsdag te vieren /quote

H64:Nee, want op vier mei herdenk ik alle onschuldige slachtoffers. Op vijf mei, dat Nederland werd bevrijd van een misdadig regime, waar die onschuldige slachtoffers het slachtoffer van waren."

Dit soort slachtoffers bedoel je:

H64: "Hadden die Duitse militairen een keus? Nee. Beroepsmilitairen, die al voor 1933 in de Wehrmacht zaten, hadden geen keus, omdat op desertie de doodstraf stond. Dienstplichtigen hadden ook geen keus. Ook op dienstweigeren stond de doodstraf. En ja, lees je eens in, hoe het Duitse volk tot de keuze kwam, om de NSDAP in het zadel te helpen. Hopenlijk ga je daar iets van leren."

Echt zo zielig! Die Duitsers die gewdongen werden Nederlanders te martelen, massamoorden te plegen, mensen dagelijks doodangsten aan te jagen, Joden op transport proppen, maar ja, ze moesten wel, anders konden ze misschien hetzelfde overkomen, en dan ben je natuurlijk liever laf en ga je vanzelf geloven dat het allemaal mooi is, en stimuleer je je medekameraden ook de kant van het sadisme op te gaan, dan wordt het tenminste weer gezellig.

Dus scherpen we -zuchtend, want het is een zwaar bestaan- de bajonet maar weer om de volgende morgen doodsbange nederlands-joodse weeskindertjes van 5 a 6 jaar het transport op te steken.

Lekkere macabere loyaliteit hebben de socialisten toch. Nationaal, internationaal, ze scherpen allemaal de bajonetten als ze wat te verliezen hebben. Want een geweten hebben ze blijkbaar al lang niet meer.
25  van 25 reacties op deze pagina. (7 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1


Lees ook:

» 04/05 Barry Hay: koning is een rocker22
» 03/05 Geen noodverordening voor dodenherdenking Dam 1
» 02/05 Ruim 19.000 mensen bezochten Nieuwe Kerk5
» 01/05 'WOII blijft hart van dodenherdenking'52
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's