'Vlaming gijzelt Nederlands meisje'

Een 15-jarig Nederlands meisje is in België vijf dagen vastgehouden door een Vlaming. De 24-jarige man uit Bilzen had haar op een internetforum gevonden, haalde haar op uit Nederland en liet haar vervolgens niet meer gaan, meldt de Belgische krant De Standaard woensdag. De man is aangehouden voor ontvoering en zit vast.

Het meisje uit het Brabantse Gemert, zo'n honderd kilometer van Bilzen, zou op de website meidensite.info hebben geschreven dat ze van huis weg wilde lopen. Daarop zou de Vlaming contact met haar hebben gezocht via een chatbox. Op 9 februari zou hij haar hebben opgepikt en mee naar huis hebben genomen. Daar bleef ze tot 15 februari.

Toen de man in de gaten kreeg dat het minderjarige meisje, dat als vermist was opgegeven, gezocht werd, liet hij haar gaan. Daarop werd ze door de politie in Bilzen gevonden en deed ze aangifte van gijzeling.

Wat er exact is gebeurd is onbekend. "Of er ook seksuele contacten zijn geweest tussen de twee zal het onderzoek moeten uitwijzen", meldt een woordvoerder van het parket in Tongeren aan De Standaard. De man wordt verhoord en ontkent alles. Zijn voorarrest werd dinsdag verlengd. Het meisje is inmiddels terug bij haar ouders.