Wethouder en hoer in innige omhelzing

Marianne van den AnkerEen opmerkelijke gebeurtenis vond gisteren plaats op de trappen van het stadhuis van Rotterdam. Voor een menigte boze demonstranten legde wethouder Marianne van den Anker (Leefbaar Rotterdam) uit waarom de gemeente de tippelzone aan de Keileweg definitief gaat sluiten deze week. Na herhaaldelijk met boegeroep te zijn onderbroken kreeg Van den Anker plotseling steun uit onverwachte hoek.

Eén van de prostituées was naar haar toegekomen en omhelsde de wethouder. "Bedankt", zei de hoer, waarna beide dames het niet meer droog hielden. De verbaasde demonstranten vielen stil, en begonnen van weeromstuit vervolgens te klappen.

Van den Anker, die anderhalf jaar geleden de afgetreden Rabella de Faria opvolgde, heeft vanaf het begin af aan ernst gemaakt van pogingen om opvang te regelen voor prostituees die na sluiting van de Keileweg brodeloos zouden worden. Ze ging in discussie met tegenstanders die haar uitmaakten voor rotte vis en erger, maar herhaalde onvermoeibaar haar boodschap. "Jullie zijn dat leven ook zat. Ik probeer jullie juist te helpen", verkondigde ze gisteren onder luid boegeroep. "Er is opvang, er zijn middelen. Meiden: alle hulp staat voor jullie klaar, pak alsjeblieft die kans", sprak Van den Anker, waarna de opmerkelijke omhelzing plaatsvond.