Varkenskop op oprit Vlaams-nationalistische politicus

Toen de prominente Vlaamse politicus Bart De Wever gisteren opstond en zijn krantje uit de brievenbus ging halen, kreeg hij de schrik van zijn leven: een of andere onverlaat had een afgesneden varkenshoofd op zijn oprit gedeponeerd.

De Wever benadrukt dat de schrik vooral om zijn familie was: "Zelf ben ik al een en ander gewoon, maar dat mensen mijn gezin erbij betrekken, vind ik erover. Voor hetzelfde geld had mijn jongste dochtertje die bebloede kop gevonden," zo zei hij tegen de Vlaamse kwaliteitskrant Het Laatste Nieuws.

Bij de politie in Antwerpen zullen ze de komende weken waarschijnlijk zult eten, want zij zijn de varkenskop in beslag komen nemen. Ze hebben, toen ze er toch waren, direct een proces verbaal opgesteld. Ook de Belgische overheidsinstantie OCAD, een antiterreurdienst, is op de hoogte gesteld.

Naar de daders en hun motieven kan alleen nog gegist worden. De Wever merkte op: "Blijkbaar zijn sommige mensen niet gelukkig met de verkiezingsuitslag."

Hiermee doelt hij op de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken terug, waarbij zijn partij N-VA op vele plekken de grootste werd, en hijzelf tot burgemeester van Antwerpen werd verkozen. Ondanks deze populariteit blijft de N-VA voor veel Vlamingen een afkeurenswaardige partij.

Gezien de soort van het dier neemt uw nederige verslaggever evenwel aan dat moslims uitgesloten kunnen worden van de lijst van daders, evenals Vito Corleone.