Politie jaagt op criminele patsertjes

De politie in Den Haag opent de jacht op zo'n 50 patscrimineeltjes in de schilderswijk. In de achterstandswijk blijkt het te bulken van de jongelui die zonder baan tóch in een glimmende Mercedes CLS 500 rondrijden, en dat is volgens de plaatselijke juut 'geen zuivere koffie', zo meldt het AD.

Michel de Roos en zijn medewerkers van het politiebureau aan de De Heemstraat kunnen de koppen van deze jonge raddraaiers dromen. In de Schilderswijk en Transvaal houden zij zich bezig met dealen, zakkenrollen, stelen en nog zwaardere vergrijpen.

De politie heeft er genoeg van dat deze crimineeltjes een luxe leventje leiden en als voorbeeld worden gezien door veel jongeren in de wijk. Niet alleen de politie, maar ook de belastingdienst, reclassering en uitkeringsinstanties worden ingezet.

"Samen pluizen we goed uit hoe het zit met deze verdachten en dan beslissen we op welke punten we ze het best kunnen pakken. Wij willen hun criminele activiteiten stoppen, maar ook hun negatieve rol in de wijk. Deze mensen frustreren de sociale binding in een omgeving die het toch al moeilijk heeft."