Natuur moet politie handje helpen met diamantdief

De politie in de Canadese provincie Ontario heeft een man aangehouden die een diamant met een waarde van omgerekend vijftienduizend euro heeft doorgeslikt. De verdachte blijft in hechtenis tot zijn maag-darmkanaal het kleinood op natuurlijke wijze weer heeft uitgescheiden.

De verdachte, Richard Mackenzie Matthews (52), zou de diamant van 1,7 karaat al een week geleden in een juwelier hebben geruild voor een vals exemplaar en de echte hebben doorgeslikt. Matthews heeft al diverse malen het gevangenistoilet bezocht, maar vooralsnog leverde zijn peristaltiek geen diamant op, zei de politie donderdag.

Een röntgenfoto wees al uit dat de man meerdere nepdiamanten in zijn ingewanden heeft, maar de diamant is doorschijnend en was daarom niet te zien. Volgens de politie is de verdachte meer dan bereidwillig om zijn last af te staan en wil hij de hele kwestie zo spoedig mogelijk achter de rug hebben.

Aanvankelijk kreeg Matthews voornamelijk laxerende etenswaren om de natuur een handje te helpen. Inmiddels duurt het echter zo lang dat hij te eten krijgt wat hij maar wil in een poging de edelsteen zo vlug mogelijk daar te krijgen waar de zon wel schijnt.