Overval met banaan levert 7 jaar cel op

joenuzzz had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een rechter uit Londen heeft gisteren een 24-jarige Brit veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor een mislukte overval met een banaan. Robert Downey had geprobeerd met de banaan een bookmaker te overvallen. Hij dreigde daarbij de bediende neer te schieten. Helaas voor hem was het overduidelijk dat hij geen wapen in zijn hand had.

Downey kocht de banaan bij een groenteboer, stopte hem in een blauwe - doorschijnende - zak, zette een bivakmuts op en liep het wedkantoor binnen. Hij duwde de banaan door het gat in het kogelvrije glas tussen hem en de medewerkers, en eiste al het geld. De medewerkers hadden echter door dat hij een banaan in zijn hand had, en weigerden hem geld te geven.

Daarop trok de man een schaar, wat ook al weinig indruk maakte. Terwijl de medewerkers de politie belden, ging Downey er vandoor. Het kostte de politie echter weinig moeite hem te arresteren. Hij werd namelijk vlak bij het wedkantoor teruggevonden met de bivakmuts nog op zijn hoofd, omdat hij die niet af had weten te krijgen.

Downey was net vijf maanden vrij na een gevangenisstraf van zes jaar voor een soortgelijke overval met een imitatiewapen. Volgens eigen zeggen pleegde hij de overvallen om zijn drugsverslaving te kunnen bekostigen.