Hans Wiegel wil wel premier worden

klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

VVD-coryfee Hans Wiegel zou nog wel premier willen worden. Dat zegt de voormalige vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken in een interview met tv-presentator Rik Felderhof, dat donderdag wordt uitgezonden. Het is het eerste interview van Wiegel na de dood van zijn vrouw, die op 6 januari verongelukte.

Wiegel zegt na hij na een poging van bezinning van plan is weer aan de slag te gaan. De 63-jarige ex-politicus is momenteel voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, de koepel van zorgverzekeraars, en heeft verschillende commissariaten. De VVD'er heeft sinds zijn vertrek uit de landelijke politiek in 1982 meerdere malen een terugkeer overwogen. Wiegel was wel tot 2000 lid van de Eerste Kamer. Daarvoor was hij Commissaris van de Koningin in Friesland.

Uit een onderzoek van Peil.nl van Maurice de Hond blijkt dat de VVD garen kan spinnen bij een terugkeer van Wiegel. De partij zou met Wiegel als lijsttrekker 7 à 8 zetels meer halen dan met Zalm of Van Aartsen, en uitkomen op ongeveer 28 zetels. Een VVD met Wiegel zou met name van de lijst Wilders en het CDA zetels afsnoepen. Bijna een kwart van de Nederlanders wil Wiegel als premier, onder VVD-stemmers is dit zelfs ruim de helft. 37 procent van de Nederlanders kiest voor PvdA-leider Bos als minister-president.