Cafe brand in Volendam

Num had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De brand maandagochtend in de uitgaansgelegenheid aan de Volendamse haven heeft zeker 5 doden geëist. Volgens burgemeester IJsselmuiden van Volendam zijn er naar schatting ruim honderd gewonden.

De brand ontstond even na 00.30 uur in café Het Hemeltje. De exacte oorzaak is nog niet bekend, maar volgens IJsselmuiden lijkt het erop dat de kerstversiering vlam heeft gevat. Het Hemeltje is het bovenste van drie bovenelkaar gelegen horecagelegenheden.

In de horecagelegenheden, waaronder Wirwar, ontstond grote paniek. De uitgerukte brandweer hoorde op weg naar de brand dat aanwezigen uit de ramen sprongen. Daarop werd meteen groot alarm geslagen. Brandweer uit omliggende plaatsen schoot te hulp en ambulances uit alle windstreken kwamen naar de plek des onheils om de vele gewonden te vervoeren.

Burgemeester IJsselmuiden zegt dat er veel zwaar gewonden zijn. Een exact aantal van de gewonden is nog niet te geven omdat zowel in Volendam als in de omliggende ziekenhuizen nog een inventarisatie moet worden gemaakt. IJsselmuiden weet niet hoeveel mensen er in de horecagelegenheden waren toen de brand uitbrak.

Op straat gaan geluiden dat de nooduitgangen van de horecagelegenheden niet toegankelijk waren. Burgemeester IJsselmuiden kan hier nog niets over zeggen. ,,Als dat zo zou zijn, zou dat zeer nalatig zijn.'' De zaak wordt nog onderzocht.

Aanwezigen en familieleden van slachtoffers worden in Volendam opgevangen door onder meer slachtofferhulp. Ook is een speciaal informatienummer geopend: 075-6271271.