Advocaten DSK kritisch op uitlatingen kamermeisje

De advocaten van Dominique Strauss-Kahn stellen dat het kamermeisje dat hij zou hebben misbruikt een lastercampagne is begonnen nu ze de publiciteit zoekt. Het kamermeisje, Nafissatou Diallo, zou het enkel voor het geld doen.

In een interview met weekblad Newsweek zegt ze dat ze wil dat Strauss-Kahn naar de gevangenis gaat. Ze zou nooit in het middelpunt van de belangstelling hebben willen staan, maar zou nu geen keus hebben. ABC News heeft aangekondigd bij meerdere programma's interviews met Diallo uit te zenden. Daarin zou ze nieuwe details over het misbruik in een hotelkamer geven.

Volgens de advocaten gaat het om een 'misplaatst circus'. Het Openbaar Ministerie heeft eerder de geloofwaardigheid van het kamermeisje in twijfel getrokken omdat ze heeft gelogen over haar achtergrond.

In de zaak ontkende voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn aanvankelijk ook maar seks met het meisje gehad te hebben en presenteerden zijn advocaten een alibi. Dat werd echter ingetrokken toen er fysieke bewijzen bleken te zijn. Toen beweerde de verdediging dat de seks vrijwillig was geweest. Door de zaak zag de topman zich gedwongen zijn functie neer te leggen.