Arrestatieteam pakt gewapende gijzelnemer op

Een arrestatieteam heeft woensdagmiddag in Maastricht een 23-jarige man aangehouden, die maandagochtend zijn ex-vriendin had gegijzeld. De man bedreigde de vrouw en diverse andere mensen met een vuurwapen.

De verdachte bleef de 22-jarige Maastrichtse en haar familie na de relatie bedreigen, meldt de politie vrijdag. De vrouw ging maandag haar honden uitlaten in het Millenniumbos in Maastricht en werd daar opgewacht door haar ex, die haar onder bedreiging van een vuurwapen dwong naar Roermond te rijden.

De politie vond de achtergelaten auto in Roermond, waar de verdachte de volgende dag een automobilist dwong om hem, het slachtoffer en haar honden naar een bos bij Vlodrop te rijden. Dit weigerde de Roermondenaar, die kans zag uit de auto te stappen en de politie te waarschuwen.

Kort hierna bedreigde de verdachte een andere automobilist door op de weg te gaan staan en een vuurwapen op hem te richten. De chauffeur, die met een 13-jarig kind in de auto zat, moest de auto verlaten, waarna de gijzelnemer en zijn ex richting Duitsland reden.

De verdachte stapte uit bij een tankstation, waar de vrouw de kans aangreep om naar Maastricht te rijden. Daar lichtte ze de politie dinsdagavond in. De verdachte werd woensdag rond 16.30 uur aangehouden in de Kasteel Terwormstraat in Maastricht. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.