Vijf jaar cel voor doodrijden fietser

Een 27-jarige man is donderdag tot een gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld voor een fataal verkeersongeval. Dat heeft de rechtbank in Zwolle bepaald. De man reed in november in Bergentheim een groep fietsers aan. Een 17-jarige fietser overleed, een 16-jarige raakte zwaargewond.

De man raakt ook zijn rijbewijs kwijt. Hij mag de eerste vijf jaar na zijn gevangenisstraf niet achter het stuur zitten. Het Openbaar Ministerie had zes cel jaar cel tegen de bestuurder geëist.

De man was de bewuste nacht met te veel alcohol op achter het stuur gestapt. Hij heeft bekend dat hij acht glazen drank op had. Ook reed de man te hard en roekeloos. Hij probeerde de fietsers in te halen terwijl er vanuit de andere richting een auto naderde.

De twee slachtoffers maakten deel uit van een groepje dat over de Kanaalweg Oost fietste. De 17-jarige kwam in een kanaal terecht en verdronk.

Volgens het OM is de man na de aanrijding met de twee slachtoffers ook nog achteruit ingereden op de groep jongens. De rechtbank achtte dit niet bewezen.