[Video] Katjes geboren met bizarre afwijking

Op YouTube is een filmpje gepost met in de hoofdrol twee kittens met een bizarre afwijking. De beestjes vallen bij het minste of geringste flauw, om vervolgens een minuutje te blijven liggen.

"Charlie en Spike zijn twee kittens met myotonia congenita", aldus de poster van het filmpje en het baasje van de vrolijke poesjes. "Deze ziekte wordt ook wel het 'flauwvallende geit'-syndroom genoemd."

"Bij het geringste geluid reageren de kittens door ter aarde te storten en verstijfd te blijven liggen. Het duurt ongeveer een minuut voordat ze weer normaal worden." De kittens hebben een extreem zeldzame afwijking, die tot zover bekend nog nooit bij een kat is aangetroffen. Volgens de poster wordt de ziekte zelden gevonden bij honden, maar wordt het vaker bij geiten gediagnosticeerd.

"De kittens zijn in staat om te lopen", eindigt de katteneigenaar. "Ze kunnen echter niet rennen of springen. Verder zijn het heel gewone katten."

Update 17.35 uur:

De eigenaar van de katten heeft zojuist gemeld dat het zwart met witte katje inmiddels is overleden. Spike is gestorven aan problemen met zijn ademhaling.


Wie een scheet laat, laat de beestjes zich weer een minuutje koest houden