'Hero Brinkman slaags met buurman'

PVV-Kamerlid Hero Brinkman is in een slepende burenruzie zijn inwonende aannemer te lijf gegaan. Dat zegt althans de man die in ruil voor een verbouwing is ingetrokken bij Brinkman.

De politicus zou zijn buurman met een hamer zijn aangevlogen. Brinkman ontkent. De twee hebben over en weer aangifte gedaan, schrijft De Telegraaf.

Brinkman en de aannemer hebben een conflict over niet betaalde huur en over de kosten van de verbouwing van het achterhuis van zijn stolpboerderij in Middenbeemster. De aannemer, die Brinkman kent van een paardenclub, zou de verbouwing uitvoeren in ruil voor onderdak. Brinkman draait op voor de materiaalkosten.

De aannemer beweert in de krant dat er op een gegeven moment geen materiaal meer werd aangeleverd, terwijl Brinkman wacht op de eerste huurbetaling sinds de man in september introk in het onafgebouwde project. De politie rukte vervolgens meerdere keren uit na meldingen van de twee over bedreigingen en geweld.

De oud-politieman Brinkman raakte eerder in opspraak, nadat hij betrokken was bij een ruzie in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Daarbij zou hij de barman hebben geslagen, omdat die hem niet meer wilde schenken. Brinkman gaf nadien toe een drankprobleem te hebben, maar ontkende te hebben geslagen.