Burke Stichting: immigratie dient te stoppen

De Edmund Burke Stichting stelt in een manifest dat de aanwezigheid van één miljoen moslims in Nederland zorgt voor grote sociale spanningen en voor groeiend wantrouwen. De stichting meent dat verdere immigratie met alle beschikbare middelen moet worden tegen gegaan, om te voorkomen dat er een etnische stammenstrijd tussen Marokkanen, Turken en Antillianen ontstaat. Ook voor huwelijksmigratie en gezinshereniging is geen plaats.

Als het aan de Burke Stichting ligt, een organisatie die zich ten doel stelt een platform te bieden voor het conservatisme in Nederland, kan de ''zwaar gesubsidieerde asiel- en multikul-industrie'' haar deuren sluiten. De immigratie dient vrijwel geheel te worden stopgezet. Opvang van echte politieke vluchtelingen kan in de regio plaatsvinden.

De stichting noemt het onaanvaardbaar en onverdeeld negatief voor Nederland dat zo'n 80% van de hier geboren moslims met een geïmporteerde partner uit Turkije en Marokko trouwt: ''Dit moet naar Deens model vrijwel onmogelijk worden gemaakt'', aldus het manifest.

De aanwezigheid van een snel toenemend islamitisch bevolkingsdeel noemt de Burke Stichting ''een uitdaging van het allerhoogste niveau''. Uitgangspunt daarbij is dat de westerse beschaving van alle culturen tot nu toe de beste is gebleken, aldus de stichting.

Het conservatief manifest bepleit verder onder meer een ander kiesstelsel: een meerderheidsstelsel in combinatie met een districtenstelsel. Op subsidiegebied stelt het manifest dat in principe de regel dient te gelden: Wat geen steun heeft in de samenleving, heeft ook geen bestaansrecht. Daarom geen euro meer voor organisaties zoals VluchtelingenWerk Nederland, Pax Christi, Novib, Greenpeace en het IKV.