Baby Hendrikus mag bij ouders blijven

Baby Hendrikus, zoon van ouders met een verstandelijke beperking, mag bij zijn ouders blijven. De rechtbank in Arnhem heeft vandaag bepaald dat het kind niet meer uit huis geplaatst hoeft te worden, zoals de Raad voor de Kinderbescherming had gevraagd.

Het kind, dat na de geboorte in oktober vorig jaar door hulpverleners bij de ouders werd weggehaald, is sinds begin mei weer thuis in Geldermalsen. De ouders worden intensief begeleid door onder andere een gezinsvoogd en een instelling voor de begeleiding van verstandelijk gehandicapten. Volgens de voogd staan de ouders open voor hulpverleners en zetten zij zich volledig in om te laten zien dat zij voor baby Hendrikus kunnen zorgen.

De rechtbank vindt uithuisplaatsing op basis van het verslag en deskundigenrapport van de gezinsvoogd niet langer nodig. "Met de benodigde ondersteuning van de ouders acht de rechtbank de veiligheid en de ontwikkeling van de minderjarige voldoende gewaarborgd." Het kind staat nog wel onder toezicht van de kinderbescherming. Deze ondertoezichtstelling loopt tot 14 oktober.

Baby Hendrikus mag bij ouders blijven  (foto: ANP)