Koe op de vlucht voor slachthuis

Een koe uit Groot-Brittannië voelde er waarschijnlijk niet veel voor om geslacht te worden. Tijdens een veiling op een markt werd koe Floss gescheiden van haar kalfje. Waarschijnlijk dwong het moederinstinct haar om op zoek te gaan naar het jong, waardoor ze ontsnapte vlak nadat ze gekocht was door haar nieuwe eigenaar.

Vervolgens heeft de koe zich negen maanden schuilgehouden. Dit deed ze door alleen in de nacht op zoek te gaan naar eten en meer dan zestig mijl van haar oorspronkelijke woonplek vandaan te lopen. Totdat Wendy Valentine van Hillside, een park voor geredde dieren uit de dierenindustrie, een telefoontje kreeg. Een voorbijganger had het dier zien lopen en Wendy twijfelde geen moment: “Meteen toen ik het telefoontje kreeg, wist ik dat we haar moesten helpen”, aldus de redster in nood. Het dier werd voor 500 pond overgekocht en kon zodoende gevestigd worden op haar nieuwe verblijfplek.

Nu is Floss een gelukkige bewoner van de dierenverblijfplaats Hillside. De bofkont mag nu tot haar natuurlijke dood samen met andere koeien van haar soort grazen in de grote, uitgestrekte wei.

Koeien eten gras
Twee koeien die gras eten.