Drankrijder schijt in broek na botsing

Een 44-jarige Fries die veel te diep in het glaasje had gekeken en toch een auto bestuurde, moest zich vandaag bij de rechtbank van Leeuwarden voor zijn daad verantwoorden. Aan de zaak kleeft een behoorlijk luchtje, want de man scheet na een botsing spontaan zijn broek vol.

De man uit Hoornsterzwaag reed onlangs in Gorredijk terwijl hij vier keer zo veel had gedronken als toegestaan. Omdat het verkeer volgens hem niet genoeg opschoot, besloot hij een rijtje auto's in te halen. Helaas sloeg de voorste auto net af, waardoor de Fries er bovenop klapte. Door de klap belandde de andere auto in de sloot, hierbij raakte de bestuurster gewond. De drankrijder schrok zo van de ravage, dat hij een weiland invluchtte en in zijn broek poepte.

Toen de politie de dronken Fries wilde meenemen naar de plaats van het ongeval, vroeg hij de agent of hij zich niet eerst even mocht verschonen bij een boerderij. De agent, die de man ook een uur in de wind vond stinken, stond de wasbeurt toe. Helaas maakte de zuiplap misbruik van het vertrouwen dat de politie in hem schonk, en ondernam een succesvolle ontsnappingspoging. Pas na een grote zoekactie kwam hij echter weer boven water.

De officier van justitie eiste vandaag dan ook een flinke straf tegen de Fries. Tachtig uur schoffelen en een rijverbod van een jaar leek hem wel een gepaste straf. De rechter vond zelfs deze straf nog te laag. Zij legde hem bovenop deze straf ook nog een maand voorwaardelijke celstraf en drie maanden voorwaardelijke rijontzegging op.


In je broek poepen tijdens een judowedstrijd is ook niet fijn...