Zwangere vrouw heeft twee vagina's

De 27-jarige Lindsay Hasaj en haar man Tony waren door het dolle heen toen bleek dat ze zwanger was. De Britse bleek tijdens de echo echter een ideale kandidaat voor een bizarre pornofilm. De vrouw blijkt namelijk te beschikken over twee vagina's.

Daarnaast heeft ze ook een dubbel aantal baarmoeders. Deze aandoening is zeer zeldzaam. Slechts een op de miljoen vrouwen heeft een dubbel stel vagina's en baarmoeders. Ondanks dat het op die manier erg moeilijk is zwanger te worden, gaat het met de zwangerschap van een leien dakje.

De aandoening van de vrouw, uterus didelphys, werd bij toeval ontdekt. Omdat aan de buitenkant alles er normaal uitziet, is de aandoening nooit eerder bij haar geconstateerd. Twee maanden geleden kwam ze bij de dokter met ernstige buikkrampen. Omdat men bang was voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, kreeg ze een onderzoek. Hieruit bleek al snel dat haar ene uitgang zich in het lichaam splitst in twee vagina's en baarmoeders.

De aanstaande moeder is helemaal in de wolken met haar zwangerschap. "Ik kan echt niet wachten om een moeder te worden en ik weet dat Tony een uitstekende vader zal zijn. Door wat er gebeurd is, voelt mijn baby extra speciaal aan. Ik was echt heel bezorgd over mijn toestand en of ik wel een echte vrouw was, maar de dokters hebben me gerustgesteld dat ik gewoon moeder zal worden zoals elke andere moeder." Ook haar man, die vorig jaar in coma lag na een ernstig motorongeluk, is erg blij met de komst van de kleine. "We kunnen niet wachten tot juli als de baby in onze handen zal zijn", vertelt hij.

Volgens gynaecoloog Peter Bown heeft het stel enorm veel geluk gehad. "Met uterus didelphys wordt de kans op een zwangerschap minstens gehalveerd. De sperma moet immers de juiste inwendige vagina 'kiezen' die op dat moment in ovulatie is. Bovendien zijn de twee baarmoeders aanzienlijk zwakker dan bij een normale vrouw. Wellicht zal dit ook de enige baby van de vrouw ooit worden", legt hij uit.